Siirry suoraan sisältöön

Googlen BERT päivitys tekee hakukoneesta fiksumman

Xpedition Productions - digiajan pieni ja ketterä mainostoimisto

Google on ilmoittanut tuovansa käyttöön hakukoneensa merkittävimmän päivityksen 5 vuoteen, joka vaikuttaa suorasti jopa joka kymmenenteen tehtyyn hakuun. Mistä on kyse?

BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers)

BERT on Googlen pitkään kehittelemä päivitys hakukoneeseen, jolla tekoäly oppii paremmin hahmottamaan hakulausekkeen todellista merkitystä ja sen pieniä vivahteita.

BERT tulee aluksi käyttöön vain englannin kieleen, mutta tarkoituksena on laajentaa se toimimaan muillakin kielillä. Hakutuloksissa on raportoitu jo merkittäviä muutoksia, mikä viittaisi käyttöönoton alkaneen.

Vaikutus hakukoneoptimointiin

Muutoksen pitäisi palauttaa entistä osuvampia hakutuloksia, eli se korostaa edelleen merkityksellisen ja arvokkaan sisällön tuottamista tärkeimpänä keinona tehdä hakukoneoptimointia.

Mahdolliset ongelmat

Kun tietokone tekee itsenäistä koneoppimista, voi olla vaikea löytää ja korjata valuvikoja. Aika näyttää kuinka Google onnistuu BERTin kanssa, mutta SEO-asiantuntijoiden tekemät ensimmäiset testit näyttävät hyvin lupaavia tuloksia.

Lähteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ville Ekman

Ville Ekman

Ville on verkkomainonnan tekijä 15 vuoden kokemuksella ja on auttanut niin pieniä aloittavia kuin isoja kansainvälisiä yrityksiä tekemään tuloksellista digimainontaa. Verkkosivujen ja verkkokauppojen rakentaminen ja niihin asiakkaiden hankkiminen onnistuu tehokkaiksi hiotuilla konsepteilla - toimialasta riippumatta.

Tämän sivuston suojaa reCAPTCHA. Googlen tietosuojakäytäntöä ja palveluehtoja sovelletaan.